divendres, 10 de novembre del 2017

JORDI PRAT PONS EXPOSA A LA DESTIL·LERIA

La Destil·leria inaugura, l’11 de novembre a les 19.30 h, la nova exposició de Jordi Prat Pons 

 

De l’11 de novembre al 13 de desembre La Destil·leria acull l’exposició de Jordi Prat Pons «ClassX», collage elevat a la màxima categoria. Prat fa un tribut als pintors i als objectes clàssics amb obres d’una execució brillant en què agafa el collage i el reinventa servint-se de suports molts diversos. Lli, fusta, o papyrus són alguns dels materials que formen part del relat de «ClassX», una exposició on trobareu peces amb gust de pop art i postimpressionisme. 
Parlar de la trajectòria de Jordi Prats és parlar de la tècnica del collage, però intentar descriure una obra ingent i de gran qualitat i matisos només amb aquest apel·latiu seria reduccionista. Prat s’apropa de manera conceptual a l’hiperrealisme més radical, i ho fa recuperant objectes quotidians. A partir de trossos de cartells pòsters i diaris, crea un univers de textures infinites que doten les seves peces d’una contemporaneïtat espectacular que contrasta amb el seu relat de fons: els clàssics. Un altre tret característic de l’artista és la seva voluntat de dignificar objectes i icones en desús, com una sèrie de cartells de publicitat dels anys 50 i 60. 
L’escola americana de postguerra i també el pop art i el postimpressionisme són presents a la seva obra, però Prat camina sempre a la recerca d’un estil propi i singular. Tal com descriu Víctor Lope al web de l’artista «It is possible to see a turn towards pop art, but the absence in his works of any criticism to the mass market and to the uncontrolled consumption, indicates that the path followed is another».
Agit Baqué
La Destil·leria, Espai Cultural