diumenge, 19 de novembre del 2017

INAUGURACIÓ DE CARME LÓPEZ AL CASAL


El divendres al vespre es va inaugurar a la nostra Sala Sant Lluc, al Casal de l'Aliança, l'exposició REFLEXOS DE MAR, de Carme López.



"Els inicis", les primeres obres de Carme López amb Santi Clavell
(les dues obres dd la dreta)

No és aquesta la primera vegada que la Carme exposa a casa nostra (al Casal o a la Presó), per tant la seva obra en és ben coneguda. En aquesta ocasió, però, ho fa amb una mostra monotemàtica, la marina, que, si bé ja va començar fa una vintena d'anys amb el seu professor Santi Clavell (dues obres que vol conservar en propietat com a record), ha anat tractant i aprofundint, al llarg del temps, i sumultanejant amb altres temes i estils que són els que ha anat mostrant amb assiduïtat en altres mostres col·lectives o individuals.



Al marge de formats i tècniques (principalment aquarel·les i acrílics amb tintes), la mostra pot dividir-se a grans trets en dos sectors: el de les obres que representen barques o onades trencant, i el de les que expressen la força del mar o del xoc de les onades contra l'escollera. Al nostre parer, aquesta segona opció és, amb diferència, la més reeixida, i la que mostra més clarament la seva evolució pictòrica cap a una maduresa estilística llargament buscada.



L'exposició la va introduir breument Antoni Luis, com a anfitrió, però la presentació va anar a càrrec de Ruth Garcia López, historiadora de l'art i filla de la Carme, que va glosar la figura de la seva mare tant des del punt de vista professional com familiar.



L'exposició es podrà veure en aquesta sala fins al 10 de desembre, en els seus horaris habituals.