divendres, 21 de juliol del 2017

PREMI TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ - 8 -

ESPECTACULAR CONCERT CORAL A L'ATENEU

La bona sintonia entre l'Associació Sant Lluc i els responsables de l'Ateneu de la Fundació Iluro respecte la dinamització dels espais expositius i la voluntat de que "passin coses" al voltant de les exposicions en curs ha permès que s'hagin pogut portar a l'Ateneu activitats que normalment es fan a la Biblioteca: l'ArtTime, que es va dedicar a les joguines de Torres García, i l'Hora del conte al món dels colors, celebrats els dos entre les pintures exposades del Premi Torres García i amb una temàtica relacionada amb elles.



El dimecres al vespre la col·laboració va ser realment espectacular, amb la participació de dues corals que havien demanat un espai per a poder fer una actuació conjunta i van trobar en la complicitat de la Fundació Iluro i de l'Associació Sant Lluc el lloc idoni per al seu espectacle. 


 

Perquè, diguem-m'ho així, no es tractava d'un concert sinó d'un autèntic i explosiu espectacle el que ens van oferir la Coral Juvenil RODAMÓN, de Mataró, i la Coral CAP&CODA, d'Alaró (Mallorca). Dirigides respectivament per Glòria Prats i Antònia Coll, la trentena llarga de noies de cada coral van sumar els seus esforços en una actuació global, a vegades juntes, altres separades, encerclant el públic pel davant, pel darrera, pels costats, i envoltant-lo amb les seves veus i una suggerent  i expressiva coreografia.



Dividit en dues parts, la primera totes vestides de negre i la segona en tons pastel, la seixantena llarga de noies van anar desgranant una bona col·lecció de temes de tot el folklore mundial, des de l'emocinant canon inicial, que ja va posar la pell de gallina a tots els espectadors, fins al vibrant "Quan tot s'enlaira" de Txarango, que dóna títol a l'espectacle.



Per part nostra, i també ens consta per part de la Fundació, ja estan convidades per a la propera Biennal (l'any vinent els toca intercanvi a Mallorca). Amb la nostra admiració i felicitació per a les noies de les corals i per les seves professores i directores, fins d'aquí a dos anys!

Imatges: ASLL i Fundació Iluro