dissabte, 15 d’octubre del 2016

ENS HA DEIXAT RAUL CAPITANI

En record de Raul Capitani, que ens ha deixat avui, recordem el post del 8 de febrer del 2011 amb motiu de l'exposició i recital poètic que es va fer al Col·legi d'Aparelladors, organitzat per la nostra Associació.



El divendres 28 de gener de 2011 s'inaugurava a la Sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors, a can Xammar, l'exposició Arquitectures imaginàries, de l'artista argentí Raul Capitani.
L'exposició comptava amb 20 obres i estava dividida en dues parts. La primera eren gravats originals, gairebé inèdits a Mataró i dedicats a diversos poetes (Miguel Hernández, García Lorca, Borges, Neruda, Cortázar, Alberti i Espriu). Per aquest motiu el divendres 11 de febrer es va

fer un recital poètic a càrrec de Manuel Patricio i Carlos Soriano.
































De la segona part de l'exposició en sortia el títol, Arquitectures Imaginàries, escollit pel pintor per a aquesta ocasió. Eren deu obres recents, pintures sobre fusta, gravades, tallades i enganxades, de tema lliure i basades en la fantasia arquitectònica. Construccions expressionistes properes a l'abstracció fetes amb fustes tallades i gravades per bastir unes ciutats o edificis monumentals de formes geomètriques molt personals.


A la inauguració hi va assitir un nombrós públic, integrat especialment per la gent propera del grup Els Dimarts del Llimoner i d'altres col·lectius culturals mataronins.