diumenge, 24 d’abril del 2016

GIRONA, PREMI D'EUROPA 2016

El Consell d’Europa ha distingit Girona amb el Premi d’Europa d’aquest 2016, el màxim guardó que lliura aquesta institució europea anualment i que té com a objectiu reconèixer el foment de l’ideal europeu de les ciutats del continent. 

Girona s’ha imposat a les altres candidatures d’aquesta edició dels premis: les ciutats alemanyes de Bamberg i Sinzing, la localitat ucraïnesa d’Ivano-Frankivsk i el municipi polonès de Lublín.




Girona va guanyar aquest dimarts el Premi Europeu 2016 que entrega cada any l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE). La distinció, creada el 1955 i la més important que atorga aquest organisme amb seu a Estrasburg, reconeix la ciutat que més fa per "promoure l'ideal europeu". "Girona és molt activa en les seves variades activitats, el que demostra el seu fort compromís amb Europa", assegurava la PACE. 
Al vídeo publicat per l'Ajuntament - que formava part de la candidatura- es poden veure algunes d'aquestes qualitats descrites pels organitzadors del concurs. El consistori posa en valor els serveis que ofereix la ciutat, la gastronomia, la seva bellesa i la dels indrets propers -en especial la Costa Brava- i la bona relació amb altres ciutats europees. 
El premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca perquè un grup d'estudiants joves del municipi puguin visitar les institucions europees.
Text: Nació Digital