diumenge, 13 de desembre del 2015

LA INAUGURACIÓ DE RICARD JORDÀ


El dijous passat es va inaugurar al Col·legi d'Aparelladors l'exposició RECULLS, de Ricard Jordà, organitzada per l'Associació Sant Lluc.

Amb un ple a vessar, la sala es va quedar petita per a acollir la gran quantitat d'amics, familiars i seguidors d'en Ricard, a més dels habituals de totes les inauguracions. La campanya electoral en la que estem immersos va impedir, malauradament, l'assistència de representants municipals i dels diferents partits del Consistori, com hauria estat el nostre desig.




Li va fer la presentació en Pere Pascual, després de les paraules de benvinguda d'Antoni Luis, president de l'Associació, abundant en el text de presentació que ell mateix va escriure per al catàleg que l'artista es va editar per a aquesta ocasió.




L'exposició, com ja vam indicar, està formada per una dotzena d'olis de mitjà i gran format, de diverses èpoques de l'artista, que configuren un ampli recull de la seva activitat artística al llarg dels més de cinquanta anys de professió. La completen sis "muntatges" corporis, intercalats entre les pintures, que dialoguen amb elles i que constitueixen la part més recent de la seva producció.



L'habitual espai "Un cafè amb...", que es grava sempre a El Públic mitja hora abans de la inauguració, no es va poder dur a terme aquest cop degut a la inauguració en dijous, passant l'entrevista al divendres, a la mateixa hora que de costum.  En ella, en Joan Poch, artista i comunicador, va mantenir una xerrada informal amb en Ricard per conèixer millor la seva trajectòria i l'obra que presenta a l'exposició. 



En acabar aquesta gravació, en Ricard va fer una visita comentada a la seva exposició, davant d'un petit cercle d'assistents.