diumenge, 6 de desembre del 2015

ANUNCIS DE NADAL

Els anuncis de Nadal s'estan convertint, darrerament, en tot un espectacle, comparable en intriga al nostre entranyable cartell de santes. El de la Loteria Nacional ha superat ja en espectativa d'imaginació i enginy al famós de les "burbujas" de Freixenet, encara que sustituint el luxe i la fastuositat per la llacrimositat més descarada per tocar la fibra emotiva.

Una cadena d'alimentació alemanya, però, va en camí de batre tots els rècords amb el seu anunci per la campanya nadalenca. Amb un personatge principal que sembla calcat del nostre de la fàbrica de maniquís, ha aconseguit ja més de deu milions de visites, ja que tot i estar en alemany és perfectament inteligible. 

El missatge és tant universal que no cal traducció: la solitud de la gent gran, la necessitat d'estar junt amb la família en aquestes dates, el remordiment dels més joves per la rutina que no permet veure les veritables prioritats ... La llàstima és que tot això no sigui més que una estratègia per a fer-nos comprar més, per consumir els productes d'aquesta cadena, és clar!




És clar que sempre hi ha qui li sap donar la volta: com en els "memes" que apareixen instantàniament després de cada situació  grotesca a la televisió, hi ha qui ja ha creat el "contra-anunci" de la Lotería Nacional de l'any passat. Aquest és el vídeo de la visió menys optimista, si et toca "el gordo": un vídeo que es pot considerar la seqüela satírica de l'ensucrat anunci del 2014.