dilluns, 7 de desembre del 2015

ALBERT ALÍS, "ÍNTIM"



L'Albert Alís ens convida a la inauguració de la seva propera exposició, el dissabte 12 de Desembre, a 2/4 de 8 del vespre, a La Destil·leria Espai Cultural.

Albert Alís - «Íntim» - a La Destil·leria
«La taca suggereix, la línia defineix, el color evoca»

«Íntim» és el títol de la mostra que Albert Alís inaugura, el dissabte 12 de desembre, a La Destil·leria. Un títol que juga, s’inspira i interactua –com el mateix autor ens explica– amb les vivències i els records. 
Després d’uns anys sense exposar a Mataró, Albert Alís ha triat La Destil·leria per ensenyar i compartir la seva obra més recent. I ho farà per la via de les vivències, dels records plàcids que, com ell mateix ens diu, són «records tal vegada comuns o molt semblants als que podria tenir la majoria de la gent». 
A diferència d’altres exposicions, aquesta vegada, l’eix que la vertebra és la intimitat. Més enllà d’un simple posicionament estètic, Alís es despulla davant la tela per mostrar una intimitat entesa com allò que ha fet o hauria desitjat fer. 
Aquesta dialèctica universal entre la realitat i el desig troba la seva plasmació precisa en el color, que pren una especial rellevància perquè, «si la taca suggereix i la línia defineix, el color evoca un passat primigeni, la infantesa, una platja, records adolescents, indrets compartits amb altri», explica l’artista. 
La mostra d’Albert Alís és, doncs, una proposta oberta, propera, amb voluntat de ser entesa i, encara més, de connotar situacions viscudes en certs indrets; és el pòsit que li ha deixat un viatge, sense melangia, a través del temps.