divendres, 2 d’octubre del 2015

RUTH MORAN A LA BARCELONA GALLERY WEEKEND

Ruth Morán, la guanyadora del Premi Torres García-Ciutat de Mataró 2015, exposa a Barcelona, a la Galeria Joan Gaspar, de l'1 al 4 d'octubre de 2015, en el marc de la Barcelona Gallery Weekend, de la mà del seu galerista Ramon Sicart.



Barcelona Gallery Weekend: Ruth Morán. 

"Diagnosis e infinito"
Galeria Sicart i Galeria Joan Gaspar presenten 
Ruth Morán: "Diagnosis e infinito" 
Horari:Dijous 1 - de 5pm a 9pm. 
Divendres 2 i dissabte 3 - d'11am a 8pm. 
Diumenge 4 - d'11am a 3pm. 
En el marc del projecte Barcelona Gallery Weekend
En aquesta primera edició del Barcelona Gallery Weekend la Galeria Joan Gaspar i Galeria Sicart s'uneixen per mostrar una exposició de l'artista extremenya Ruth Morán. El comissari del projecte és Imma Prieto. 
ExpansiónInk, watercolour, guache on paper. 2014, 200x152 cm.
El punt com un objectiu ampliat. El buit o la sagnia que s'obre pas a través del paper per deixar el terra darrere i arribar al cel. Ruth Morán presenta la seva obra més recent nascuda de la seva investigació de l'espai que ens envolta. 
Es pot apreciar el lent procés d'evolució que ha permès a l'artista descartar el superflu per concentrar-se en l'essencial dels seus paisatges. 
PsicografiaVinyl tempera and ink on paper. 2012, 200 x 152 cm. 
El seu talent per arribar a l'essencial li ha permès netejar una mica els seus paisatges interiors més íntims i, a través de la seva pròpia geografia, que és un record del terrenal, mirar cap amunt, com si l'objectiu fós una cosmogonia espacial. Les seves composicions actuals estan fetes amb milers de punts cromàtics i, al apropar-nos als dibuixos, es percep la força centrífuga que conforma les seves composicions: com volent concentrar l'energia, les línies han donat pas als punts que, de tant en tant, es resolen amb una sèrie de petites perforacions. 

GravitacionesTempera vinyl and guache on paper. 2015, 180 x 140 cm.
En aquesta exposició es pot seguir clarament el camí que ha portat a l'artista al seu estil actual. Dibuixos negres de gran format, on predominen les línies, 
estructurades extensions cromàtiques que emergeixen d'un sol punt i el treball de perforació en el paper, tots els quals conviden a passejar en un nou paisatge.
Imma Prieto