divendres, 11 de setembre del 2015

INAUGURACIÓ DE VERGARA AL CASAL

Ahir dijous 10 de setembre es va inaugurar a la nostra sala del Casal de la Nova Aliança l'exposició "ESPONTANEÏTATS", de Francisco Hernández, VERGARA de sobrenom artístic.



L'exposició consta d'una trentena d'obres, totes de format 50x50 cm -excepte un gran mural de 2x2 m-, que tenen com a particularitat que totes estan fetes per ordinador i impreses sobre tela. 


L'autor insisteix en anomenar-ho "art gràfic", defugint altres termes com disseny  o il·lustració, ja que estan concebudes com a obres artístiques, encara que tractades per mitjans informàtics en lloc de procediments pictòrics. És a dir, treballa directament amb el ratolí en lloc del pinzell, utilitzant diversos programes que vol mantenir, però, en el més estricte secret professional.

La temàtica, com es pot veure a les imatges, és totalment abstracta, encara que molt variada, a la manera de visions caleidoscòpiques, incloent també algunes mandales. La impressió sobre tela li confereix una textura sorprenent.


Va presentar l'exposició Antoni Luis, com a president de l'Associació, i el mateix Vergara va respondre amb unes breus paraules d'agraïment. 


L'exposició es podrà veure a la Sala Sant Lluc, al Casal de la Nova Aliança, fins el 27 de setembre, en els horaris habituals d'aquesta Sala.