dijous, 2 de juliol del 2015

LA BIENNAL A LA TELEVISIÓ

En les tres setmanes que portem des de la inauguració del PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ s'han anat succeïnt crítiques i ressenyes a les principals revistes especialitzades i mitjans informatius, donant fe de la importància que ja ha aconseguit forjar-se aquest Premi a nivell estatal, i de la feina de difusió que s'ha fet des de l'organització.

Aquesta setmana, sense anar més lluny, m1tv, la televisió de Mataró, ens ha ofert el seu espai setmanal Pantalla oberta dedicat íntegrament al Premi. Presentat pel seu director, Pep Andreu, a qui vam convidar a conduir l'acte d'inauguració, ha comptat amb la presència com a tertulians d'Antoni Luis, president de l'Associació Sant Lluc, organitzadora del certàmen; de Ramon Sicart, galerista de Vilafranca i representant de Ruth Morán, la guanyador del Premi; de Mònica Vilert, pintora de llarga tradició a casa nostra i una dels tres representants mataronins seleccionats com a finalistes; i Pere Pascual, crític d'art i director del programa quinzenal "Espai d'Art", de la mateixa m1tv.

Aquest és el vídeo del Pantalla Oberta del dimecres 1 de juliol de 2015:


La darrera edició del programa "Espai d'Art", de m1tv, dirigit i presentat per Pere Pascual, va estar dedicat també, ja fa uns dies, al Premi Torres García-Ciutat de Mataró.




En ell, fet íntegrament a la Sala d'exposicions de Fundació Iluro el dia de la inauguració del Premi, es reviuen alguns moments importants de l'acte inaugural, amb la lectura del veredicte, l'entrega del premi i l'entrevista "a peu d'obra" a la guanyadora, Ruth Morán, i als tres mataronins seleccionats, a més de la del Conseller Ferran Mascarell i la del President Antoni Luis.


Us recomanem el visionat dels dos vídeos per fer-vos una idea completa de tot el que gira al voltant d'aquest Premi i, evidentement, que aneu a visitar l'exposició, una i quantes més vegades millor, per disfrutar amb la seva contemplació i posar-se al dia amb el que es fa actualment arreu de l'estat.