diumenge, 14 de juny del 2015

PROU: CAP MÉS MORT AL MEDITERRANI


Ahir a la tarda, a les 19:30 h, es va celebrar davant de l'Ajuntament l'acte "Prou: cap més mort al Mediterrani", una acció que va consistir a penjar les obres que els artistes participants ha fet epressament per a aquesta ocasió  i la lectura posterior d'un manifest, a càrrec del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència. 


Més de 50 artistes han expressat a través de la pintura i la poesia les seves impressions sobre el conflicte de la Mediterrània, amb llibertat de tècnica però amb uniformitat de format (DIN A3) i de tema (el drama que viuen els immigrants africans per arribar a les costes europees). 



Les obres s'han anat col·locant en uns plafons metàl·lics davant la façana de l'Ajuntament, i els artistes participants en fan donació al Municipi perquè en resulti propietari, les custodiï i les exposi en diferents ocasions posteriors, com la propera Nit de la solidaritat. Aquesta donació s'ha fet sota contracte de cessió d'obra.



L'acte ha estat organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència i coordinat per l'Associació Sant Lluc per l’Art, encara que no calia ser soci d'aquesta entitat per participar-hi.
Intervenció del president de l'Associació Sant Lluc

Al final de l'acte s'ha llegit un manifest de concienciació ciutadana envers aquest drama dels emigrants, després de unes breus intervencions a càrrec de les dues entitats organitzadors, i ha tancat l'acte el nou alcalde de Mataró, Sr. Bote, amb la que ha estat la seva primera intervenció pública del seu mandat.

Lectura del manifest
Tancament de l'acte a càrrec del nou alcalde de Mataró

"Foto de família" amb tots els artistes participants presents a l'acte