diumenge, 26 d’abril del 2015

SANT JORDI: CONTINUA LA FESTA



Aquest matí s'ha celebrat al Pati del Cafè Nou, aquest espai recuperat al darrera de La Presó, una altra edició del Llibre Gegant de Contes, organitzada actualment per la Comissió del Llibre gegant i l'Ajuntament de Mataró

Amb aquest són ja 39 els Llibres Gegants que s'han editat, any rera any, amb les històries escrites pels més menuts i il·lustrades per dibuixants i artistes de Mataró.



La tradició ha variat darrerament d'organitzadors i emplaçament, però l'essència continua essent la mateixa: implicar els infants en la festa de Sant Jordi, estimular la seva creativitat literària i veure com artistes de renom de la ciutat els il·lustren amb la seva imaginació. Es crea així una col·lecció de làmines que posteriorment es relliguen i s'exposen l'any següent, juntament amb totes les de les edicions anteriors, perquè tothom pugui disfrutar de l'experiència.


La nostra Associació també hi ha estat present, com cada any. En aquesta ocasió els cinc artistes que hi han participat són (de dalt a baix a les fotos): Marc Roig, Manuel Contreras, Daniel Llin, Antoni Luis i Manel Morral, que han aportat la seva veterania i experiència a una festa que ha aconseguit congregar quaranta artistes, en la seva majoria joves i molt joves promeses.


No oblidem que molts dels joves que avui estaven dibuixant segurament eren fills o alumnes d'artistes que fa vint anys seien a les mateixes cadires que ells. I que alhora ells mateixos, no en farà més de deu, presentaven els seus contes amb cara il·lusionada perquè algun "senyor gran" els l'il·lustrés. 

No cal dir com ens alegrem d'aquest canvi generacional, que esperem sigui el germen de la generació que ens ha de prendre el relleu per aconseguir mantenir viva aquesta tradició quaranta anys més.