dimarts, 28 d’abril del 2015

EL LLEGAT DE CA L'ARENAS: PASSAT, PRESENT I FUTUR

Aquest proper dimecres 29 d'abril, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc una altra sessió de les que organitza mensualment l'Associació Amics de Ca l'Arenas a la seva seu del carrer d'Argentona.



En aquesta ocasió continent i contingut coincideixen, i els organitzadors han preparat una xerrada per explicar, precisament, la seva història i el seu esdevenidor: EL LLEGAT DE CA L'ARENAS: PASSAT, PRESENT I FUTUR.
Jordi Arenas i Clavell va morir l’1 de juliol de 1998, destinant els seus béns a Càritas i l’immoble senyorial del carrer d’Argentona i les obres artístiques, d’ell i el seu germà Jaume, al Museu de Mataró. Nomenà marmessors perquè tinguessin cura del compliment de la voluntat del testador i els donà confiança per fer “... allò que considerin procedent...”
Les negociacions van ser llargues i contrastades, el resultat de les quals ha estat la remodelació de l’immoble “...conservant en el possible les parts nobles de l’edifici...” triplicant-ne la capacitat. Amb aquest resultat, Ca l’Arenas Centre d’art del Museu de Mataró, va obrir les portes el juliol de 2006.
Ca l’Arenas és un centre d’art gens menyspreable que els marmessors voldrien optimitzar. Alguns acords s’han deixat pel camí i hi ha propostes que consideren caldria incorporar-les.
Una magnífica ocasió per conèixer de primera mà les claus del llegat, les negociacions dels marmessors amb l'Ajuntament, les dificultats per a una realització fidel a l'esperit del testament i les propostes i previsions per a un futur proper.