dilluns, 15 de desembre del 2014

LA "LLUM" DE MARGARIDA MARCH

Els esdeveniments s'han anat succeïnt amb rapidesa i ens havia quedat al tinter parlar de la inauguració de l'exposició LLUM, de Margarida March, a Aparelladors.



Realment poc podem afegir al que ja vam explicar a l'enunciar l'exposició (AQUÍ), doncs ja vam parlar extensament de la Margarida, de la seva professió i de la seva obra, i a més amb abundant documentació gràfica de tot el procés del seu treball.



Un treball que ella mateixa explicava a la tertúlia prèvia a la inauguració, a El Públic, en l'espai "Un cafè amb...", conduït per Joan Poch, i que tindria la seva continuïtat pocs dies després al programa de ràdio "El somni del Minotaure", a càrrec del mateix Joan Poch (de minut 33:35 a final):



A la Sala, mentrestant, el public anava entrant i quedant-se sorprès, primer per l'inusual muntatge, i després pel que semblaven papers en blanc. Calia acostar-se a les obres, mirar-les ben de prop i, llavors, començar a preguntar-se com estava fet.


La presentació de l'exposició, després d'una breu introducció d'Antoni Luis, va anar a càrrec de Pere Pascual, tant en qualitat de crític d'art com d'amic personal, que va acabar d'arrodonir les explicacions que havia donat la mateixa Margarida abans, a l'entrevista, i també ara a la presentació.


Després, ja amb la copa de cava a la mà, les converses van seguir girant al voltant de la sensibilitat de l'artista, de la seva perfecció tècnica i, també encara, de com estava feta aquella meravella. 


Volem recordar que el dia de la clausura, el dissabte 10 de gener, a les 7 de la tarda, la Margarida ens parlarà del gravat, en general i, especialment, de la xilografia, en la conferència "Descobrir les tècniques del gravat: xilografia i aiguafort", que tindrà lloc a la mateixa sala d'exposicions de l Col·legi d'Aparelladors.