dijous, 3 de juliol del 2014

BERNARDO FACTA EXPOSA A ARENYS

El nostre company Bernardo Facta ens convida a la inauguració de la seva exposició "Factasmagòric", aquest divendres, 4 de juliol, a les 19:30 h, al Centre Calisay d'Arenys de Mar.



Per a aquells que encara no el coneixeu -és soci relativament recent- reproduïm la presentació que es publica en el díptic de l'exposició:
En Bernardo Facta és, a hores d’ara, “un arenyenc més”... i n’està molt orgullós! 
Abans d’arribar a la vila va recórrer molts països, on la seva obra és coneguda tant pels mitjans de comunicació (el seu vessant d’humorista gràfic, il·lustrador, dibuixant de còmics, creatiu publicitari o autor de dibuixos animats per a televisió), com pel seu costat més pictòric, des del qual produeix obres amb tècniques mixtes (dibuix i pintura, sobretot). 
També treballa en desenvolupament de coneixement per a universitats i centres d’estudi, on la tasca docent sol ser part de la seva activitat, des de fa una bona estona (gairebé vint anys), tot i que la seva vocació artística és encara més pretèrita, la qual cosa el fa sentir molt vell. 
Ha exposat a Alemanya, Japó, Itàlia, Espanya, Noruega, Mèxic, Argentina, Brasil, Bulgària, Iran, Estats Units, França, i altres països (fins a 25), i els seus dibuixos s’han publicat en centenars de diaris i revistes, principalment als Estats Units i l’Argentina. 
De tècniques, n’ha après moltes de mestres molt talentosos, i li agrada barrejar-les tant com pugui, ja que la curiositat sobre els resultats possibles és una de les seves característiques principals. Admira Picasso, Miró, Mœbius, Quino, Gaudí i Frank Gehry. 
Creu que l’art és un bon gra de sorra dins de l’univers de la comunicació, i que així funciona: un bon comunicador sempre col·loca l’èmfasi en el seu interlocutor i l’artista ha de donar-se fins l’última gota per oferir (almenys!) una bona estona al públic que vulgui apropar-se a la seva obra.