dissabte, 24 de maig del 2014

EXPOSICIÓ DE CATHERINE LORTON A LA PRESÓ


El proper divendres 30 de maig s'inaugura a la nostra Sala d'Exposicions de La Presó, a les 19:30 h, una mostra de l'obra més recent de Catherine Lorton: LES VEUS PERDUDES

Es tracta d'un conjunt de peces, tant pictòriques com escultòriques i ceràmiques, que obeeixen a una mateixa idea generatriu sobra la que fa temps que hi treballa, i que ella mateixa ens explica en aquest text:



Aquesta és una reflexió sobre la nostra identitat com a éssers humans. 
La nostra part física, animal i instintiva, i la capacitat intel·lectual que tots tenim, es donen la mà per adaptar-nos al nostre entorn. 
Les diferents poblacions humanes s’han adaptat culturalment a la seva realitat, creant diferents societats, amb diferents costums, però que donen sortida als mateixos problemes. 
Però en pràcticament totes elles s’imposa una relació de poder de l’home sobre la dona com a estructura bàsica, despullant-la de drets fonamentals. 
Les veus perdudes son aquelles que ningú no escolta dins i fora de la seva pròpia cultura perquè trencarien el règim establert. 
Aquesta és una proposta de diàlegs perduts, de diferents maneres de comunicació, de cultures ancestrals i modernes, de diferents races, de diferents colors, de diferents pensaments. 
Les veus perdudes hi son. Valdria la pena escoltar-les ! 
Catherine LORTON.
L'exposició es podrà veure fins el 22 de juny, en els horaris habituals d'aquesta Sala.