dimecres, 12 de març del 2014

MEDALLA DE LA CIUTAT A SANTI ESTRANY

Demà dijous 13 de març, a les 19:30 h, tindrà lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Mataró l'acte institucional d'atorgament de la Medalla de la Ciutat, concedida a títol pòstum, a l’artista i docent mataroní Sr. SANTIAGO ESTRANY i CASTANY.



Es dóna així per tancat el seguit d'actes d'homenatge i reconeixement que l'Associació Sant Lluc va iniciar juntament amb l'Associació d'Amics de Ca l'Arenas, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, en record d'aquesta personalitat tan rellevant, que van començar amb una conferència a Can Paluet  a càrrec del Dr. Francesc Fontbona, una taula rodona a Ca l'Arenas i un recorregut urbà pels indrets on es conserven esgrafiats murals de la seva autoria.

La sol·licitud -el novembre de 2013- a l'Ajuntament perquè li fós concedida la Medalla de la Ciutat va rebre el suport de diverses entitats ciutadanes, que ha estat decisiu per concedir-li aquest honor a títol pòstum.

No podem sinó agrair al Museu Arxiu de Santa Maria, al Grup d’Història del Casal, al Foment Mataroní, al Centre Catòlic de Mataró, als Amics de la Ciutat de Mataró, a Omnium Cultural, al Dimarts del Llimoner, al Club d’Opinió Jaume Llavina i a la Fundació Iluro el recolzament que ens van donar en el seu moment, i que dijous haurà donat el seu fruit.

Rebran aquesta medalla els familiars d'en Santi, que també pronunciaran unes paraules d'agraïment durant l'acte