diumenge, 1 de desembre del 2013

ELS PAISATGES D'ESPRIU I PUNSOLA



Aquest passat dijous es va inaugurar l'exposició ELS PAISATGES D'ESPRIU I PUNSOLA, que es pot veure simultàniament a l'Espai Capgròs i a la nosotra Sala de La Presó.



La mostra està formada per les interpretacions que dinou fotògrafs de l'Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró (AFPM) han fet de poemes d'Espriu i Punsola, i que degut al gran nombre de participants s'ha hagut de repartir entre els dos espais expositius.



La inauguració va començar a les set de la tarda a l'Espai Capgròs on el seu director, Mateu Ros, va donar la benvinguda als assistents i va cedir la paraula a Sergi Ruiz, president d'aquesta formació de fotògrafs, que va fer una presentació de la mostra i dels motius que els havien impulsat a fer-la.



Acte seguit Jaume Calsapeu, en nom de les dues Comissions, la d'Espriu i la de Punsola, va fer una valoració de l'aportació artística dels fotògrafs a l'any commemoratiu dels dos poetes i va agrair també la col·laboració rebuda tant per Capgròs com per l'Associació Sant Lluc. I després de fer una repassada temàtica per totes les obres exposades va concloure l'acte recitant un conegut poema de Punsola i convidant els assistents a desplaçar-se a La Presó per continuar amb l'altra part de la inauguració.

Allà va tornar a prendre la paraula Jaume Calsapeu, per fer novament una valoració de l'aportació de tots els implicats en aquesta commemoració, i va recitar un poema de l'altre homenatjat, Salvador Espriu. Daniel Llin, en nom de l'Associació, va tancar l'acte agraïnt als fotògrafs la seva visió plàstica d'uns poetes ben coneguts, que ens permet, però, veure'ls -redescobrir-los- sota el prisma d'una mirada nova.


A l'acte va assistir-hi una nombrosa representació de fotògrafs del Col·lectiu, a més responsables de les dues Comissions Espriu i Punsola i aficionats en general, malgrat la inclemència del temps i la coincidència d'altres activitats culturals ben interessants a la mateixa hora.