diumenge, 3 de novembre del 2013

TANCA LA COL·LECTIVA SANT LLUC 2013




Avui diumenge 3 de novembre, a dos quarts de nou del vespre, s'ha clausurat la COL·LECTIVA SANT LLUC 2013. 

Les portes de la Sala d'Exposicions de Fundació Iluro, a la cantonada Bonaire-Riera, s'han tancat per última vegada en aquesta edició de 2013 de la Mostra Col·lectiva més tradicional i popular. 


La sala de la planta baixa de l'Ateneu és un lloc privilegiat, tant per espai expositiu com per la seva ubicació a peu de carrer. Les vidrieres són un aparador perfecte que permet veure als vianants què hi ha  allà dins, comprendre que no mossega i decidir-se a fer el pas d'entrar. I hi entra molta gent: pares amb cotxets, parelles que passegen, gent gran, gent jove, curiosos que mai els diries interessats en l'art...

I també, perquè no dir-ho, per la gent que va directament a les sales superiors, a l'exposició de l'aniversari del Club de Handbol, i que de passada fa una volta per la nostra.




És moltíssima la gent que ha passat per la sala, però no tot es deu a la sala. Entenem que el contingut també interessa, i força, l'espectador, i per tant també ens satisfà la seva resposta massiva.

S'ha dit que la Col·lectiva ve a ser un termòmetre de l'art local, i segurament ho és. En el benentès que nosaltres no obliguem ningú a participar-hi, i per tant les absències, com les presències, són voluntàries. El nivell qualitatiu de la mostra, doncs, el marquen els propis participants, amb la seva participació i, sobretot, amb l'obra amb la que hi participen.



Amb aquests vímets, que ens vénen donats, nosaltres procurem bastir el millor cistell, la millor exposició possible. I avui, tancant la d'enguany, n'estem molt satisfets dels resultats.

La Col·lectiva Sant Lluc 2013 ja és història. Avui mateix comença la de 2014. Aneu pensant ja amb què hi participareu, per fer-la millor!

Gràcies a tots els participants -als seleccionats i als que van quedar fora-; gràcies a tots els visitants -familiars o no-; gràcies a tots els crítics -favorables o decebuts- i moltes gràcies al personal de la sala, que amb la seva predisposició -i la de la Fundació de la que depenen- han fet psosible de nou aquesta Mostra.

Fins l'any vinent!