dijous, 7 de novembre del 2013

MARC DURAN I EL DESGEL


La setmana passada, ben irregular a causa de la festa de Tots Sants el divendres, es va inaugurar en un dia inusual a Aparelladors l'exposició EL DESGEL HUMÀ, de Marc Duran.


Una estona abans va tenir lloc a El Públic l'habitual xerrada-col·loqui "Un cafè amb...", que condueix l'artista i comunicador Joan Poch amb l'artista que inaugura a continuació.

En aquesta ocasió qui exposava, el fotògraf Marc Duran, no va poder assistir-hi per motius laborals ineludibles, i l'entrevista es va fer amb la seva companya Meritxell Jubany, perfecta coneixedora de la seva obra, i l'antropòleg i guia cultural de viatges a l'Àrtic Francesc Bailón, autor dels textos sobre la cultura inuït que acompanyen les fotografies a l'exposició.



La productora Clack ens facilita el vídeo que van enregistrar de l'entrevista, en un muntatge que inclou aspectes de l'exposició:



A continuació es va procedir a inaugurar la mostra a la Sala d'Exposicions del Col·legi d'Aparelladors..

La presentació va anar a càrrec dels mateixos Francesc Bailón i Xell Jubany, que ja havíen participat a "Un cafè amb...", i que van ampliar conceptes sobre el canvi climàtic i la cultura dels inuït.


L'acte va comptar, entre d'altres, amb la presència de nombrosos membres del col·lectiu de fotògrafs de Mataró, companys i amics d'en Marc.


L'exposició es podrà veure en aquesta sala fins el 23 de novembre de 2013.