diumenge, 28 de juliol del 2013

NO N'HI HA PROU!

Avui diumenge 28 de juliol, a dos quarts en punt de nou del vespre, s'ha tancat definitivament la Biennal 2013. Allò que el dia de la inauguració semblava que havia de durar una eternitat ha passat sense gairebé adonar-nos-en i aquesta tarda, amb les Santes, es dona per acabat un cicle i ja comença el següent.




Val a dir que aquest 5è PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ ha estat un dels més durs, encara que segurament ha estat també el millor dels cinc: per qualitat de les obres presentades i seleccionades, per l'espectacularitat del muntatge, per l'èxit de visitants....


A la sala d'exposicions de l'Ateneu, a dos quarts de nou del vespre, quan els darrers visitants ja anaven enfilant la porta de sortida i encara hi havia gent que volia entrar, s'han anat apagant els llums. Lentament, els quadres han anat quedant en la penombra. Per trams, com per allargar la seva visió uns últims instants. Finalment, les 39 obres seleccionades i la guanyadora han quedat a les fosques. Només el contrallum de la porta del carrer indicava la sortida.



Avui s'acaba un cicle i, com a les dormides dels gegants a escassos metres més avall, venen ganes de cridar: NO N'HI HA PROU!. Però ara es presenten tres dies frenètics de desmuntatge, embalatge i devolució de les obres a contrarellotge, abans no es tanqui -tanquem- tot per vacances. 

Avui comença la sisena Biennal.