dimarts, 18 de juny del 2013

INAUGURACIONS AL MUSEU


CUSACHS/ESPRIU

El proper dijous 20 de juny, a les vuit del vespre, s'inaugura al Museu de Mataró l'exposició Cusachs/Espriu. El caminant i el mur. Es tracta d'una mostra de la sèrie d'escultures que Manuel Cusachs (1933) va realitzar inspirant-se en la coneguda obra d'Espriu entre 1979 i 1987, i que serveix com a homenatge públic a aquest escriptor en l'any commemoratiu del seu centenari.

Les peces estan agrupades seguint les tres parts del llibre: Les ombres, el riu, el somni perdut; Cançons de la roda del temps i, El Minotaure i Teseu.

La primera inclou una sèrie dels dibuixos preparatoris de l’artista mataroní abans de treballar els bronzes. A la segona es podran veure les escultures de la sèrie “Cançons de la roda del temps” mentre s’escolta algunes de les cançons que va musicar Raimon. La tercera part inclou el bust d’Espriu, les 8 escultures relacionades amb els poemes d’“El Minotaure i Teseu” i un vídeo de l’autor de Sinera recitant “Assaig de càntic al temple”. Les peces de la mostra s’acompanyen dels poemes d’Espriu




ENRIC QUINTANA
La vigília, el dimecres 19, s'inaugurarà també a les vuit del vespre, al mateix Museu, l'exposició Senzillament, Quintana. Imatges i paraules d'Enric Quintana, que recull les principals facetes artístiques del fotògraf Enric Quintana (1946-2012), mort l'any passat a Vic. Les més de 300 fotografíes que s'exposen han estat  escollides d'entre les prop de 7000 que Xavier Cateura va cedir a l'Arxiu Municipal, i s'estructuren en set temàtiques diferents que Quintana treballava a les seves instantànies: la política, els barris, els personatges, el moviment obrer, els actes culturals, els racons de Mataró i el Quintana com a fotògraf de premsa.



Les dues exposicions es podran veure a Can Serra, Museu de Mataró (El Carreró, 17) fins el 8 de setembre.