dissabte, 13 d’abril del 2013

L'ESPAI TORRES GARCÍA AL TECNOCAMPUS


Ahir va tenir lloc al vestíbul del Foyer, al Tecnocampus, un doble acte institucional d'especial rellevància per a nosaltres:

D'una banda, la signatura de cessió a la Ciutat de l'obra guanyadora de la darrera Biennal 2011. Aquest lliurament s'havia anat posposant per fer-lo coincidir amb la creació de l'Espai Torres García, i donar-li així més solemnitat i contingut.


Signatura de la cessió

I de l'altra, la presentació als mitjans d'aquest ESPAI TORRES GARCÍA, un espai que recull les obres guanyadores de les quatre edicions del PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ, i que permetrà anar-se ampliant amb les successives en anys posteriors.

Volem significar, per evitar malentesos, que ahir no es va fer una inauguració sinó una presentació oficial, oberta, als mitjans de comunicació. La inauguració, solemne, oficial i pública es farà més endavant, possiblement coincidint amb el lliurament de l'obra guanyadora de la Cinquena Edició del Premi, que ja està al caure.

Presentació als mitjans
Regidor de Cultura, Alcalde de Mataró i President de l'ASLL.

L'Espai permet tenir reunits en un sol àmbit, de manera unitària, digna i visible, totes les obres premiades en aquest Premi de Pintura que, per voluntat expressa d'organitzadors i patrocinadors, volem que quedi com a patrimoni de la Ciutat.


Aspecte de l'Espai Torres García

Ens satisfà enormement que tot aquest esforç que estem fent des de fa deu anys, no en benefici propi sinó de la Ciutat, quedi d'alguna manera reconegut i recompensat.

Placa identificativa de l'Espai

I encara la satisfacció és major per haver-la pogut compartir amb alguns dels protagonistes principals, els autors dels premis i els patrocinadors que els han fet possibles: vàrem comptar amb la companyia d'Antoni Perna, guanyador de la segona edició (els altres tres resideixen en altres punts de l'estat i a l'estranger), i d'alguns dels patrocinadors, que ens han fet costat des del començament. I també, naturalment, d'alguns socis que ens hi van voler acompanyar, a més de la Junta de l'Associació en pes.

Amb Antoni Perna, sota la seva obra 
Alguns dels assistents

Serveixi doncs aquest acte d'ahir com a culminació de tot un procés engegat ja fa deu anys per Antoni Luis i Teresa Roig, amb la seva tossuderia de fer per l'art de Mataró quelcom més que una col·lectiva de caire local. Que hem anat tirant endavant després entre tots amb la il·lusió de fer un servei a la Ciutat i que ara veiem amb orgull que ja s'ha convertit en un referent a nivell estatal.

I que l'esforç, resumit en aquesta paret de l'Espai Torres García, ha valgut la pena, i ens confirma que les ganes, la fe en el projecte, l'ambició en el resultat i la voluntat de superar dificultats tenen, generalment, la seva recompensa.



Podeu ampliar la informació en el Butlletí de l'Ajuntament, o en aquest vídeo resum de les intervencions de la presidència de l'acte.