dijous, 18 d’abril del 2013

DUES PRESENTACIONS DE LLIBRES

La propera setmana, dedicada a les activitats literàries amb motiu de la diada de Sant Jordi i la Festa del Llibre, hi ha dues presentacions de llibres en dos dies consecutius:


El dimecres 24, a la Biblioteca Antoni Comas, a les 19:30h, es presenta el llibre editat per Voliana Edicions LA MEMÒRIA DE L'ESTEVE ALBERT, amb pròleg de l’historiador i monjo de Montserrat Hilari Raguer. L'edició d'aquest llibre ha anat a cura de Josep Puig i Pla i han col·laborat en l'edició  l'Ajuntament de Mataró i Òmnium Cultural.

Intervindran en la presentació l'historiador Joan Giménez Blasco, el curador Josep Puig i Pla, l'editor Jordi Solé i Camardons i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez.



Esteve Albert va néixer a Dosrius el 1914 i va morir a Les Escaldes (Andorra) el 1995. Creador de pessebres vivents, impulsor del teatre històric, poeta, assagista. Per sobre de tot activista cultural i polític. Conspirador constant, radical i conseqüent. Compromès amb Catalunya, les seves llibertats i el seu reconeixement, la cultura catalana, el salvament de persones en perill a les guerres que li va tocar viure, defensor de múltiples causes. Aquest volum és un conjunt dels seus escrits inèdits sobre destacats personatges de la història de Catalunya: Manuel Serra i Moret, el poeta Josep Carner, el canonge Carles Cardó, Fèlix Millet i Maristany, Joan Peiró, Pau Casals i el catedràtic Antoni Comas. 




I el dijous 25 es presentarà el llibre CEMENTIRI DELS CAPUTXINS, obra de Manuel Cusachs i Corredor amb fotografies de Ramon Manent. La presentació anirà a càrrec de l'historiador Manel Salicrú i Puig, i l'acte tindrà lloc a les set de la tarda, a Can Palauet.