dilluns, 11 de març del 2013

LA CASA DE CÓS

L'ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS ens convida a la nova xerrada-col·loqui que tindrà lloc a la seva seu del carrer d'Argentona, 64, el proper dimecres 13 de març de 2013 a dos quarts de vuit del vespre.



La casa de cós a Mataró

Benvolguts.

L’Associació Amics de Ca l’Arenas presentarà Manel Salicrú i Puig, aparellador, que tractarà sobre La casa de cós a Mataró. La casa de cós és l’edificació d’habitatges d’unes característiques ben pròpies, adaptades a un model basat en la unitat de l’amplada del cós. Unes peculiaritats de construcció que es remunten al segle XVI, originada en funció de la llargada de les bigues de fusta i l’optimització de la capacitat de resistència de la construcció, que aconsegueix la seva estructura definitiva durant el segle XVIII i es consolida el segle XIX, fins a les primeres dècades del segle XX

Manel Salicrú i Puig, exposarà els elements incorporats en cada període d’expansió de la ciutat que, sense defugir els trets bàsics originaris, ha modificat i actualitzat la nostra fesomia urbana fins avui. Des de les noves incorporacions: aigua corrent, gas, electricitat, sanitaris... Des de la senzilla casa de l’eixample a la casa noble de la part antiga de Mataró.

És la història de la ciutat mitjançant l’evolució dels habitatges, que han donat fesomia pròpia als nostres carrers. Manel Salicrú i Puig ha estudiat profusament el tema i ens donarà una visió acurada i històrica de Mataró, amb detall i professionalitat.

Us hi esperem.

Dimecres, 13 de març de 2013, a 2/4 de 8 del vespre.

ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS Carrer d’Argentona, 64