dijous, 21 de febrer del 2013

SEDUÏTS PER L'ART

Passat i present de la fotografia

L’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb la National Gallery de Londres, presenta aquesta innovadora exposició sobre la relació entre els grans mestres de la història de l’art, la fotografia de mitjan segle XIX i el fascinant treball de fotògrafs contemporanis desenvolupats en relació amb els seus antecessors.



“Seduïts per l’art. Passat i present de la fotografia” presenta, d’una banda, la història de l’art com a motor d’innovació de la fotografia del segle XIX i, de l’altra, els orígens de la fotografia com a catalitzadors del treball de fotògrafs contemporanis. Les pintures i les obres fotogràfiques, antigues i contemporànies, es presenten agrupades d’acord amb els gèneres tradicionals, com el retrat, la natura morta o el paisatge, per poder explorar les relacions que s’hi estableixen tant pel que fa a l’estil visual, com a l’experimentació tècnica o al mètode artístic.


L’exposició reuneix alguns dels fotògrafs britànics i francesos més importants, juntament amb les obres dels artistes contemporanis internacionals, entre les quals hi ha fotografies i vídeos especialment creats per a l’exposició i que no s’han mostrat mai al públic. Així, obres excepcionals dels grans mestres com ara Gainsborough, Ingres, Vernet o Fantin-Latour dialoguen amb artistes contemporanis de la talla de Craigie Horsfield, Rineke Dijkstra, Thomas Struth, Richard Learoyd, Ori Gersht i Beate Gütschow, que a la vegada exploren el deute que tenen amb els seus predecessors del segle XIX, com Julia Margaret Cameron, Gustave Le Gray o Roger Fenton, també presents dins de la mostra.


<em>Ignace-Henri-Théodore Fantin-Latour<br>L’exuberància rosada de juny, 1886<br>Oli sobre tela. 70,5 x 61,6 cm</em><br>The National Gallery, Londres<br>© The National Gallery, Londres