dimecres, 30 de gener del 2013

MÉS ART I CINEMA, ARA AL MNAC

Darrerament hem dedicat diversos posts a l'aproximació a alguna obra d'art o a fenòmens artístics a partir de les modernes tecnologies. Entre elles, evidentment, el cinema no hi podia quedar exclòs.

Des d'una perspectiva diferent, però que pretén la mateixa finalitat, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya han imaginat un cicle que és el motiu del comentari d'avui:

“Ell@” de Josep Santilari, 2008-2009, oli sobre tela

Aquesta tarda s'estrena al MNAC el nou projecte de David Trueba El cuadro, un documental que segueix el procés de creació d'una obra de Josep Santilari, Ell@. El pintor realista va treballar-hi des de principis de 2008 fins a l'abril de 2009 i pretén ser una reflexió sobre com les noves tecnologies de la comunicació han envaït la nostra vida.

És una estrena tan absoluta que la pel·lícula no està ni acabada del tot, ja que li falta encara el procés de producció de la música i la filmació de l'escena final. Però és una incorporació de darrera hora al programa PER AMOR A L'ART: CINEMA I PINTURA, que organitza el Museu conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya, dedicat a aquelles pel·lícules que plantegen diferents aspectes del món de l'art.

Coneixent l'obra cinematogràfica de David Trueba i la pictòrica de Josep Santilari (en realitat la dels dos germans) no dubtem a pensar que pot ser una pel·lícula a tenir molt en compte!