dimecres, 28 de novembre del 2012

DIJOUS ATAPEÏT

Demà és un d'aquells dies que sense voler entorpeixen la vida artística normal de la ciutat. Si les inauguracions, presentacions o conferències s'esglaonessin al llarg de la setmana, l'activitat cultural semblaria avassalladora, i els pocs assistents no donarien l'abast a assistir a tota la programació. La concentració d'actes en un mateix vespre dificulta sens dubte l'assistència als mateixos, i la poca gent que els freqüenta s'ha de repartir bonament segons preferències i compromisos. Aquest dijous és un d'ells:


PRESENTACIÓ AL COL·LEGI D'APARELLADORS

A les 19:30h tindrà lloc a la Sala d'Exposicions la presentació del llibre LA CADIRA VERDA, de Susana Gil Micó, a càrrec de Joana Franco Rivera. 

La Susana va néixer al Poblenou i fins als vint anys va viure en els pisos de la fàbrica tèxtil "Can Saladrigas". S'ha dedicat a l'ensenyament de tècniques tèxtils i al disseny de tapissos i ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals a Barcelona i a Sant Andreu de Llavaneres. El llibre ve a ser una història de la fàbrica, vista i viscuda des de dins per la nostra companya.



INAUGURACIÓ A L'ESPAI CAPGRÒS

El pintor mataroní Santi Domínguez protagonitza l’exposició del mes de desembre de l’Espai Capgròs. Segurament, una de les més originals de la temporada. Porta per títol ‘Grans obres, visió personal’, i està formada per les “versions” que Domínguez ha realitzat de peces mítiques de la història de l’art. Des de la Mona Lisa de Leonardo da Vinci fins a les Tres Gràcies de Rubens, passant pels Afusellaments del 3 de maig de Goya o les Meninas de Velázquez. “Ja ho diuen que sóc una mica atrevit”, diu l’artista, que s’ha plantejat aquest projecte com “un repte”. Tot i que sorprenen, els quadres s’identifiquen ràpidament. Domínguez pren alguns dels elements més representatius d’aquestes obres i els submergeix en el seu particular estil, a mode de “taca” com ell mateix ho defineix, de la qual en sorgeixen les formes. Es tracta de peces de format mitjà i gran, que ja ha exhibit a Premià i que ara portarà a Mataró. Un nou pas en la seva trajectòria, que en els darrers dos anys s’havia centrat en la sèrie dels “Animals”. (presentació de Capgròs)