dijous, 29 de novembre del 2012

COMENÇA LA SINGLADURA


Amb la presentació oficial del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró el dimarts passat, a Ca l'Arenas, s'inicia tota la maquinària que ha de culminar el 30 de maig amb la proclamació del guanyador i la inauguració de l'exposició dels 40 finalistes.

Són 8 mesos justos, doncs, de procés llarg i laboriós que comença amb la proclamació de les Bases i anirà passant successivament per la presentació de dossiers dels participants, la primera selecció del Jurat en base a la fotografia de l'obra que es presenta a concurs, l'enviament de l'obra física dels preseleccionats, la selecció definitiva dels quaranta finalistes en la segona reunió del Jurat, la difícil elecció del guanyador i guardonats, l'edició del catàleg de la Mostra, el muntatge de l'exposició i els actes d'inauguració. I amb el final de les Santes, la clausura de la Mostra i, automàticament, el començar a planejar l'edició següent.

Amb la presentació de dimarts no començava, però, aquest cicle, només aflorava la punta de l'iceberg que significa tot el procés portat durant tot un any fins a aconseguir arribar a aquest "punt zero", i que ha estat realment complicat. Afortunadament s'han pogut salvar moltes dificultats, i hem d'agrair la col·laboració dels patrocinadors i, molt especialment, de Fundació Caixa Laietana i de l'IMAC, ja que la seva participació final ha estat decisiva. 

Així va quedar palès amb l'acte de presentació, que havia de presidir l'alcalde per voluntat expressa de demostrar la implicació de l'Ajuntament al més alt nivell, però a qui la situació política del moment li va impedir la assistència. La presidència a càrrec del regidor de cultura, amb l'assistència de la directora de l'IMAC i del director del Museu, a més de la del responsable actual de l'Obra Social de Caixa Laietana, deixa ben clar que malgrat les dificultats tothom està disposat a arremangar-se per arribar a bon port.

La presència dels mitjans de comunicació per fer extensiva la convocatòria al màxim de gent possible la signifiquem amb el reportatge que va encapçalar el "24 hores" de m1tv el mateix 27 de novembre, i que reproduïm per a tots els qui no el van poder veure en el seu moment: