divendres, 23 de novembre del 2012

ALBERTO ROMERO

L'Alberto Romero és ben conegut de tots nosaltres, des d'aquella primera Col·lectiva de "Joves Valors" amb la que varem inaugurar l'Espai Hartmann (2002) i alguna altra a la Sala del Casal, passant per les seves participacions a la Col·lectiva Sant Lluc, amb la consegüent selecció com a Jove promesa (el 2006 i el 2008) i les individuals (2009) i col·lectives (2010) al Col·legi d'Aparelladors i a la Presó (2010). 

Fora del nostre àmbit ha participat en col·lectives a llocs tan significatius com el desaparegut Espai 28 de Mataró, la Sala Parés de Barcelona, El Claustre de Girona, El Quatre de Granollers o l'Anquin's de Reus, i a la resta de l'estat a la Fundació Rodríguez-Acosta de Granada, l'Estampa i la Jorge Alcolea de Madrid, l'Estela Docal de Santander o la Nolde de Navacerrada. I ha fet exposicions individuals al Museu Monjo de Vilassar, a la Galeria Juan Amiano de Pamplona, a la Quisc Gallery de Tremp, a El Claustre de Girona, a la Nolde de Navacerrada, a l'Estampa de Madrid i el 2010 i 2012 a la sala Parés de Barcelona.

És amb aquesta Galeria, amb qui l'any passat ja va estar present a Ginebra, que els propers dies 23 a 26 presenta varies obres seves a la Fira d'art ST-ART, a Estrasburg. Per a aquesta ocasió ha realitzat dos vídeos a manera de presentació, el segon dels quals podeu veure aquí sota:



En este video he querido representar el silencio que queda después de la pintura. La imagen que tenía ante mí estaba cargada de misterio. Los objetos retratados y las herramientas utilizadas yacían sobre la mesa representando fielmente como me sentía interiormente. La escena era la misma con la que durante tantos días había convivido, intentando desentrañar su misterio, pero algo había cambiado o quizás el que había cambiado era yo.



Ens sembla una magnífica manera de presentar la seva exposició: manifestant el buit que l'acabament d'un quadre deixa en l'esperit de l'artista, ens acosta molt més a la seva sensibilitat i ens fa venir unes enormes ganes de conèixer la seva obra. Us recomanem que en visiteu una mostra clicant AQUÍ.

L'Alberto és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i a més del seu talent com a artista té en el seu currículum l'haver estat becat en els cursos dirigits per Antonio López a Jerez de la Frontera (2000), a El Escorial (2003, 2004 i 2005), a Santander (2007), i a la Cátedra Francisco de Goya a Ávila (2008, 2011 i 2012).

I és un plaer, i un orgull, poder-lo tenir de professor en el nostre Taller guiat de Dibuix al Natural, un luxe que seguim posant a disposició de tots els socis que hi estiguin interessats.