dilluns, 29 d’octubre del 2012

ARNAU PUIG REP EL PREMI NACIONAL

El filòsof, sociòleg, crític d'art i sobretot bon amic Arnau Puig acaba d'acumular un nou premi al seu envejable palmarès. Se li acaba de lliurar, i no és poca cosa, el PREMI NACIONAL DE CULTURA per la seva trajectòria professional, pocs mesos després que el CoNCA li hagués atorgat el Premi Nacional en l'apartat de Trajectòria Professional i Artística. 


Arnau Puig, foto de la revista Bonart
L'acte del lliurament el va presidir el President Mas el passat divendres al Saló Sant Jordi de la Generalitat. Els guardons i els diplomes als premiats els lliuren els membres del plenari del CoNCA, excepte el Premi de Trajectòria Professional i Artística, que el lliura el mateix President de la Generalitat.



El Jurat va fer aquesta valoració respecte el premi concedit a Arnau Puig:
Per la seva llarga i fructífera trajectòria com a crític d’art, sociòleg i filòsof, fundador de les revistes Algol (1946) i Dau al Set (1948-1956), que ha traslladat a la cultura del nostre país el pensament existencialista, viscut a París de primera mà a la Universitat de la Sorbona entre el 1956 i el 1961. Ha publicat, entre més obres, 'Escrits d’estètica. Filosofies' (1997), 'Històries de Dau al Set' (1998), 'Dau al Set, una filosofia de l’existència' (2003) i l’any 2011 publicà 'Una filosofia de la itinerància', sobre l’empremta filosòfica existencial que ha marcat la seva experiència personal com a filòsof heterodox que imposa l’acció vital i la llibertat per plantar cara a la realitat. Com a crític d’art, sempre ha estat al costat dels creadors i, com a filòsof, el seu pensament abraça ciència i tecnologia, psicologia i comunicació, sociologia i antropologia, i també metafísica.

En aquest vídeo, enregistrat en la inauguració del centre d'Art Fabra i Coats, fa un mes, Puig agraeix el premi a les càmeres de VilaWeb. 



Des d'aqui felicitem novament l'Arnau per aquest merescut Premi, felicitació que esperem poder-li manifestar personalment en la seva participació com a Jurat del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró la propera primavera.