divendres, 8 de juny del 2012

TANO PISANO



Tano Pisano. Mediterrani
Ca l'Arenas, centre d'art del Museu de Mataró
del 9 de juny al 8 de juliol de 2012


L’exposició Tano Pisano. Mediterrani s’inaugura el proper dissabte dia 9 de juny a dos quarts de vuit del vespre a Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró, dins la programació de la temporada Mar de fons. La mostra obre el cicle Visions de mar, títol genèric amb el que agrupem les quatre exposicions temporals que presentem l’estiu de 2012, organitzades conjuntament amb l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.


Pintor, gravador i ceramista, Tano Pisano va néixer l’any 1947 a Lentini (Siracusa, Sicília) i va cursar estudis de Belles Arts a Roma. Ha viscut en diverses ciutats europees, a  Itàlia, França, Suïssa, Alemanya i Dinamarca i s’ha dedicat professionalment al món de l’art. Des dels anys noranta Tano Pisano viu a l’Empordà, on exposa habitualment a Palafrugell -lloc on resideix-, a Llafranc i a Barcelona. Fora de Catalunya ha exposat diverses vegades a Itàlia (Bolònia, Imola, Grosseto), i a Alemanya (Breisgau, Frankfurt). Darrerament ha participat a l’exposició col·lectiva El bisbe estirat, al Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí.


Tano Pisano porta l’essència de la Mediterrània a les sales de Ca l’Arenas amb els paisatges evocadors de la costa del Baix Empordà, pinedes, marines i caletes pintades a l’aquarel·la i a l’oli, però també dóna un missatge crític quan ens mostra les persianes tancades de la majoria dels apartaments de la costa en una sèrie de pintures blaves. Els bodegons de peixos i mol·luscs com verats, rogers, gambes i garotes, són una altra de les sèries més fresques i característiques de la seva obra. L’exposició està formada per una quarantena d’obres: pintures en diverses tècniques –aquarel·la, oli, acrílic-, dibuixos, ceràmiques i una escultura, que demostren la seva versatilitat artística.
L’exposició restarà oberta al públic fins al dia 8 de juliol de 2012.
(Fotografia de Jordi Cané).

Comunicació editada en el Butlletí informatiu 128/2012 de l'IMAC, amb data 7 de juny de 2012