dijous, 29 de març del 2012

"MAR DE FONS", NOVA TEMPORADA A CA L'ARENAS




(Informació treta del Butlletí de l'IMAC. Els ressaltats en groc són nostres)

Ca l’Arenas presenta "Mar de fons"

Divendres 30 de març a les 19 h s’inaugura nova temporada expositiva de Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró titulada “Mar de fons” on s’experimenta per primera vegada amb realitat augmentada per reconeixement de la imatge. Fins al 29 de setembre de 2013, el mar serà l’eix conductor de les diferents sales d’exposició del carrer d’Argentona.

L’exposició central de la temporada, “Mar de fons. La col·lecció”, presenta obres de temàtica marítima dels fons municipals, amb un protagonisme destacat dels artistes locals -especialment Jaume i Jordi Arenas-, distribuïdes en sis àmbits i seguint un fil argumental que destaca les diferents facetes que la relació mar-artistes ha suscitat. (...)

La temporada s’obre, també, a la planta baixa, amb l’exposició itinerant “Retrats de mar”, una coproducció amb la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana (a la qual pertany el Museu de Mataró) que es podrà veure fins al 3 de juny i que exemplifica la línia de treball de Ca l’Arenas, que des del seu naixement col·labora amb altres museus, centres d’art i artistes locals i forans, com enguany, amb l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró, la Fundació Josep Niebla, els hereus del mataroní Rafael Estrany i altres artistes.



MAR DE FONS
Inauguració temporada 2012/2013
Ca l'Arenas, divendres 30 de març de 2012, 19h


Amb el mar, des de gairebé sempre, les diferents sensibilitats artístiques hi han establert lligams emocionals d’alta intensitat creativa, amb obres on aquest element (i el món que el circumda) hi té una transcendència indiscutible. 

En aquesta nova temporada expositiva de Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró, atorguem el protagonisme artístic al tema del mar, explorant-lo des de la talaia d’una ciutat marítima com Mataró on la fascinació que exerceix el Mediterrani (o, per extensió, altres mars i oceans) ha estat determinant en la construcció del nostre historial artístic.


Amb Mar de fons, títol genèric de la temporada de Ca l’Arenas i també de l’exposició principal, naveguem per la col·lecció –el fons- marítim del Museu de Mataró i també amb l’obra dels artistes, entitats i museus que hem convidat

Planta primera

Mar de fons. La col·lecció
Del 30 de març de 2012 al 8 de setembre de 2013

Planta baixa

Retrats de mar

del 30 de març al 3 de juny de 2012

Coproducció de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana

Visions de mar
del 9 de juny al 28 d’octubre de 2012

Col·laboració amb l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró

Tano Pisano. Mediterrani
del 9 de juny al 8 de juliol de 2012

Joves seleccionats a la Col·lectiva Sant Lluc 2011
. Natàlia Guerrero, F. Javier Pretel i Oriol Ribas
del 13 de juliol al 19 d’agost de 2012

Josep Munné. Obert al Mar

del 24 d’agost al 23 de setembre de 2012

Margarida March i Regina Puig. Dues dones i el blau

del 28 de setembre al 28 d’octubre de 2012

La sal, la sorra i el paper de vidre

el mar: frontera/contenidor/amenaça/catarsi
del 9 de novembre de 2012 al 31 de març de 2013

Primera intervenció

del 9 de novembre al 9 de desembre 2012

Segona intervenció

del 14 de desembre al 20 de gener de 2013

Tercera intervenció
del 25 de gener al 24 de febrer de 2013

Quarta intervenció
de l’1 al 31 de març de 2013
Rafael Estrany i el mar

del 12 d’abril al 30 de juny de 2013

Josep Niebla. El mar en la memòria

del 12 de juliol al 29 de setembre de 2013

Col·laboració amb la Fundació Niebla


La nostra col·laboració en aquest cicle d'exposicions "MAR DE FONS", que s'ha englobat sota el subtítol genèric de "VISIONS DE MAR" ocuparà, doncs, un quatrimestre (del 9 de juny al 28 d'octubre de 2012) de la programació global.

En el seu moment ja donarem més detalls de cadascuna d'elles. Mentrestant, podeu ampliar la informació amb els desplegables que ha editat l'IMAC de tota l'activitat al voltant de MAR DE FONS, tant de la genèrica de "La Col·lecció" com de les altres complementàries programades (2012-2013).