dimarts, 13 de setembre del 2011

PRIMERES INAUGURACIONS DE LA TEMPORADA


Teníem pendent encara el comentari de les primeres inauguracions de la temporada, que aquest any han estat ben matineres. Sembla que tenim molt assumit allò de que si ens llevem ben d’hora i treballem molt serem imparables…!

TONI MARTÍ A LA PRESÓ
Amb una assistència molt notable de públic, tenint en compte les dates, la calor insuportable de la Sala va aconsellar fer la inauguració al pati. La va presentar el president de l’Associació, Antoni Luis, i un amic de l’artista, Quim Roy, que molts recordareu per la xerrada que va fer el mes de març passat a Ca l’Arenas, com a escenògraf i director artístic de la sèrie de TV3 “Ermesenda”. El cava fresc i uns reconfortants daus de síndria van ajudar a fer més suportable la xafogor de la tarda.










JOSEP MARIA JODAR AL COL·LEGI D’APARELLADORS
L’aire condicionat del Col·legi va fer miracles, en canvi, a la segona inauguració de la temporada, primera en aquesta Sala. Va presentar l’acte Daniel Llin, per l’Associació -per ausència del president- i Pere Jubinyà pel Col·legi, i també va dir unes paraules l’amic de l’artista i surfista com ell Didac Piquer, editor del llibre que està preparant sobre l’obra d’en Josep Maria. D’ell són les paraules que descriuen l’obra penjada a la Sala, identificant les costes californianes amb les del seu Maresme: “Les propietats edèniques de Califòrnia traspolades a la costa del Maresme com postals atemporals. De la cultura del “beachlife” californiana a la cultura pop del Maresme. De Ventura a Mataró, de Topanga a Mongat, de Paradise Cove al Masnou... com velles postals de “Escudo de Oro”. Ideogrames d’indianos del segle XX, que van buscar a Califòrnia el que ja tenien a la costa del Maresme”...