divendres, 16 de setembre del 2011

LA COL·LECTIVA SANT LLUC 2011


Ahir al vespre es va inaugurar a l'Ateneu Caixa Laietana la Mostra que ens dóna nom, i que és també l'origen de la raó de ser de l’Associació: L'Exposició Col·lectiva que, per tradició, ja s'anomena "La Sant Lluc".

LA POSTAL
Si ens mirem les fotos de les inauguracions dels darrers anys, ens hauríem de fixar en el perímetre d’alguns abdòmens o en l’augment de cabells blancs per distingir entre les més antigues i les recents: sempre amb el mateix escenari, el mateix alcalde, els mateixos representants de Caixa Laietana, el mateix president de l’Associació...
Aquest any, però tot s’ha capgirat. Per raons logístiques dels anfitions, les dues plantes superiors de l’Ateneu s’han sustituït per la planta baixa, ampliada, i el primer pis, guanyant en espai, esponjositat de les obres, vistositat  de l’exposició, visibilitat des del carrer i millor accessibilitat.


Per raons òbvies també, Joan Mora sustitueix a Joan A. Baron com a màxim representant municipal, i Jordi Beltran pren el relleu de Ricard Navarro/Jaume Boter de Palau al capdavant de l’Obra Social de Caixa Laietana. I a més, l’ausència d’Antoni Luis, a l’estranger aquest dies, ha portat a Daniel Llin a sustituir-lo com a representant de l’Associació. Fins i tot la conducció de l’acte ha recaigut, en aquesta ocasió, en Lluís Junvinyà. Un canvi total de postal, doncs, que ha donat, si més no, una imatge insòlita a la inauguració.


PARLAMENTS
Amb l’agraïment del presentador a públic i autoritats per la seva assistència, va començar el torn d’intervencions el Sr. Jordi Beltran, President de Fundació Caixa Laietana, com a anfitrió de l’acte. El va seguir Daniel Llin, en nom del President de l’Associació, en la seva qualitat d’organitzador de l’exposició.




JOVES SELECCIONATS
Va arribar aleshores el moment de donar a conèixer els noms dels joves seleccionats. L’elecció del Jurat va recaure en Natàlia Guerrero Hernàndez, F. Javier Pretel Franco i Oriol Ribas Abella, que van recollir el diploma acreditatiu de mans del Sr. Mora, el Sr. Beltran i el Sr. Llin, respectivament.




INAUGURACIÓ OFICIAL
Un cop desvelat el secret, el presentador va cedir la paraula a l’Alcalde de Mataró, Sr. Joan Mora, que va acabar la seva intervenció donant per inaugurada aquesta nova edició de la Col·lectiva Sant Lluc 2011. I abans d’anar a prendre una copa de cava i veure la mostra amb més deteniment, es va fer la foto de rigor amb tots els membres de la presidència i els tres joves seleccionats.




ACTE SOCIAL
Com sol passar en aquest tipus d’inauguracions, va començar llavors una intensa activitat social per part d’artistes expositors, amics, familiars i públic assistent. Aquí en teniu una mostra, que acabem amb la imatge de l'artista convidat, Paco Cabanillas: