divendres, 30 de setembre del 2011

ESPAI D'ART

Ahir dijous 29 de setembre, cap a les 9 de la nit, m1tv emetia el primer programa d'aquesta nova etapa d'ESPAI D'ART, de la mà de Pere Pascual.

La notícia ja seria per ella mateixa destacable, doncs era una llàstima que hagués desaparegut de les nostres pantalles locals l'únic programa que feia referència a l'actualitat artística de Mataró. Benvinguda sigui, doncs, aquesta represa, potser en un altre format, però tampoc gaire diferent al que ja ens tenia acostumats el seu conductor a la antiga TVMataró.

Si el portem aquí avui és perquè, a més, aquest primer programa va tenir com a protagonista la nostra Associació i l'exposició Col·lectiva Sant Lluc 2011. Que "la Sant Lluc" obre la temporada artística a Mataró és un tòpic que es repeteix cad any, encara que ja no sigui del tot cert. Simbòlicament, però, aquest tret de sortida és prou potent com per arrossegar, com poques, les il·lusions dels participants, els desenganys dels no seleccionats, l'assistència massiva dels espectadors, la satisfacció dels anfitrions, el negit dels organitzadors, l'angoixa del jurat i, perquè no dir-ho, el recel de la crítica.



Que el gros del programa d'ahir estigués dedicat a "la Sant Lluc", significant per tant, també, el tret de sortida del nou programa, ens omple de satisfacció i d'orgull, i ens reafirma en la idea de què, més enllà de la qualitat subjectiva de les obres, la Mostra és, objectivament, la manifestació artística més esperada pels mataronins, la més visitada i la que socialment mou més espectatives.

Benvingudes siguin, doncs, les dues represes, l'artística i la televisiva, amb el desig de poder ser molts més cops els entrevistats convidats, ja que això voldrà dir que la nostra feina segueix interessant i que, d'alguna manera, se'ns reconeixen els mèrits.