divendres, 1 d’abril del 2011

PREMIS ACCA


I a propòsit dels Premis ACCA, us ampliem la notícia amb la ressenya de l'Acte i la relació de Premis:

L'Associació Catalana de Crítics d'Art entrega els seus premis
Des de 1982, l'Assemblea General de la Associació Catalana de Crítics d'Art concedeix anualment els Premis ACCA de Crítica d'Art, a partir d'un debat obert i lliure  sobre les exposicions, les iniciatives i els fets més destacats de la temporada artística.

Aquest vespre (24 de març) s'entregaran al Macba els premis de l'Associació Catalana de Crítics d’Art, els premis ACCA 2010. El guanyadors d'enguany són:
*  Exposició d'art contemporani: Paral·lel Benet Rossell (Macba), comissariada per Bartomeu Marí i Teresa Grandas.
*  Exposició de recerca històrica: ex aequo per a Fortuny. El mag de Venècia, (La Pedrera, Fundació Caixa Catalunya), comissariada per Daniela Ferretti, Claudio Francini i Giandomenico Romanelli i Joies d’artista (MNAC), comissariada per Maria Àngels Fondevila.
*  Galeria d’art contemporani: Galeria Joan Prats, per l’exposició Dependència mútua, d’Eulàlia Valldosera.
*  Galeria d’art modern i de recerca històrica: Galeria Eude, per l’exposició Expressionisme abstracte. Obra gràfica 1973-1991.
*  Iniciatives: L’Art de col·leccionar, cicle d’exposicions dirigit per Daniel Giralt-Miracle a la Fundació Vila Casas.
*  Llibre d’autor: Gerard Vilar, Desartización. Paradojas del arte sin fin, Ediciones Universidad de Salamanca, Salamanca (2010).
*  Llibres d’autoria col·lectiva: Art públic de Barcelona,  Àmbit Serveis Editorials, Barcelona (2009).
*  Iniciatives Patrimonials: Barcelona alta costura. Col·lecció textil Antoni de Montpalau, sota la direcció de Josep Casamartina, al Palau Robert.
*  Promoció de l’art català a l’estranger: exposició Pep Duran. Sin escenario, comissariada per Manel Clot. Ciutat de Mèxic maig-juny de 2010