dissabte, 12 de març del 2011

PROCESSUS CREATIUS

Fa poc s'ha donat a conèixer a Mataró VERKAMI, una plataforma de crowdfunfing per a projectes creatius que, segons la seva publicitat, és una manera directa de finançar projectes amb la suma d’aportacions individuals. 




A verkami ens dirigim a creadors independents que busquen finançament per materialitzar les seves idees. El seu públic, convertit en mecenes, rep recompenses exclusives a canvi de les seves aportacions.
Els creadors mantenen tots els drets sobre les seves obres, i ofereixen als mecenes que els ajuden a finançar els seus projectes recompenses en forma de creacions i productes exclusius, experiències úniques, edicions limitades, marxandatge, accés a descàrregues...


L'esquema del funcionament el podeu veure AQUÍ, i es ben fàcil i sembla prou atractiu: Només els projectes que en el termini de 40 dies arribin com a mínim al 100% del seu objectiu de finançament rebran els diners aportats pels seus mecenes. En cas contrari, les quantitats que els mecenes s’han compromès a aportar no es faran efectives i el projecte no rep el finançament.




Doncs bé, la nostra companya Sandra Sàrrias ens demana que l'ajudem a difondre -i a patrocinar- la seva proposta artística, a través d'aquesta plataforma. De moment, sobre un pressupost de 600€ per al seu projecte PROCESSUS CREATIUS 2011 ja n'han aconsseguit més de 300, només en quinze dies. Però encara en falten 300 més, que esperen fer realitat en els 25 dies que encara queden d'operació.


Si voleu saber amb detalls el seu projecte, mireu AQUÍ; és prou interessant, podreu veure els vídeos fets fins ara i estareu al corrent del finançament i dels obsequis segons les aportacions fetes pels mecenes.


Per si no coneixeu la seva feina, us recomanem que visiteu també la seva plana web.