dimarts, 15 de febrer del 2011

DIVENDRES 4, SEGONA PART

A la mateixa hora que a can Palauet es presentava el libre de Josep Puig i Pla, a la Sala d'Art de la Presó s'inaugurava l'exposició DIBUIXOS, de Pau Viader.



En Pau és una d'aquelles persones que passen per la vida sense fer soroll, com de puntetes, sense pretensions de fer-se notar gaire. Però que si te'l creues pel carrer el saludes, encara que no el coneguis, com si el coneguéssis de tota la vida, de tan familiar que et resulta la seva figura. És d'aquelles persones de les que saps segur que te'n pots refiar, perquè saps segur que mai no et farà una mala passada.

És com els seus dibuixos: pulcres, nets, d'una exactitud gairebé fotogràfica. No sorprenen pel seu atreviment, ni per transgredir normes acadèmiques, ni per plantejaments agosarats, sinó perquè en la seva perfecta senzillesa t'adones que són exactament com havien de ser, i que no podrien ser d'una altra manera.
Va fer la presentació de la inauguració en Daniel Llin, bon coneixedor de l'obra d'en Pau, que va destacar aquesta pulcritud formal dels seus dibuixos, la perfecta grafia de la seva realització, l'expressivitat del seu traç, el valor dels blancs  tan ben dossificats...

En Pau no exposava individualment des de la mostra que va fer a l'Espai Hartmann, ja fa uns anys, encara que és un permanent col·laborador de totes les activitats que organitza l'Associació, participant sempre a totes les Col·lectives (Sant Lluc, MiniArt, Dibuix, Punts de Llibre...)
L'exposició es pot veure encara en aquest local de la Presó fins el 27 de febrer, en els horaris habituals.