diumenge, 13 de febrer del 2011

DIVENDRES 4, PRIMERA PART

Tenim pendent encara la ressenya de les activitats del passat cap de setmana, dues de les quals, les del divendres, van coincidir, com dèiem, en dia i hora.
Començarem per la celebrada a can Palauet, la presentació del llibre de Josep Puig i Pla Figures amb paisatge amb Mataró al fons, i ho fem transcrivint literalment la descripció que en fa Judith Vives al Capgròs:
Personatges representatius del món de la política, la cultura i l’àmbit social i associatiu es van donar cita divendres passat, dia 4, a Can Palauet, a la presentació del llibre ‘Figures amb paisatges amb Mataró al fons’ de l’escriptor i exregidor socialista Josep Puig Pla. L’acte, que va deixar petita la sala, va comptar amb les intervencions del periodista Pep Andreu, la presidenta del TecnoCampus i quarta tinent d’alcalde Alícia Romero i el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Antoni Luis, a més de propi Puig Pla. 
Entre el públic, l’alcalde, Joan Antoni Baron, regidors de diversos partits polítics, gent de la cultura i molts mataronins que, com els protagonistes del llibre, tenen Mataró com a paisatge de fons. L’autor del llibre va explicar que ‘Figures amb paisatges’ es pot entendre com la continuació de ‘Personatges i fets’, ja que també recull els perfils i anècdotes relacionades amb la vida d’una bona colla de mataronins. “En aquest potser hi ha menys investigació però hi ha més proximitat, més narració i més calidesa”, va explicar Puig Pla, que va voler destacar alguns aspectes sobre Puig i Cadafalch que també recull al llibre. 
L’autor també va dedicar part de la seva intervenció als agraïments i va tenir unes paraules de record per a tres mataronins ja desapareguts, el mestre Manuel Clariana, l’històric militant socialista Francesc Tristany i el regidor Oriol Batista.


Podeu ampliar la notícia amb les dues referències que el mateix Capgròs feia del llibre i l'autor el 25 de gener (AQUÍ) i el 4 de febrer (AQUÍ).