dimarts, 21 de desembre del 2010

NADAL 2.0

Continuant amb el tema de les Nadales que us comentàvem dies enrere, estan arribant darrerament, enlloc de les felicitacions tradicionals, les felicitacions "spam", és a dir, les enviades automàticament per l'ordinador de grans empreses (supermercats, tallers mecànics, grans magatzems...), totalment impersonals i d'un gust americanitzant més que dubtós.

És certament preocupant aquesta inversió del concepte de felicitació: ja no n'arriben gaires de la gent que t'aprecia, però et bombardegen amb les de qui no et coneix de res. S'ha invertit el terme "Penso en tu" per el de "Pensa en mi".

Malgrat tot, encara hi ha qui conserva l'humor i la gràcia suficient per fer-nos veure aquests canvis amb un sonriure als llavis. Us proposem un video que està fent furor a la Xarxa: Com seria el Nadal 2.0?  És a dir, tot el concepte del Nadal, del pessebre tradicional, de les nadales "d'autor" que reclamem com a pròpies, com s'estan transformant a la llum de les noves tecnologies?

Us convidem a veure'l, a fer les reflexions oportunes i a treure'n les conclusions pertinents. Que en definitiva no son altres que comprovar que les formes canvien, que els mitjans són diferents, però que el missatge segueix essent el mateix



I si seguim demanant pessebre en lloc d'arbre, i Reis en lloc de Pare Noel, i felicitacions fetes a mà en lloc de nadales electròniques, reivindiquem també aqui el pollastre amb prunes davant l'hamburguesa, els torrons de pastisseria en lloc dels de supermercat i el cava per sobre la cola.

Però si mai teniu la desgràcia de veure-us portats a un "fast food", sigueu capaços al menys de dir Al·leluia amb totes les forces, tal i com ens recomana en Benet, el darrer company que s'ha fet soci:



Que siguem capaços de percebre l'esperit del Nadal, sigui quin sigui el mitjà en què ens arribi, i estiguem on estiguem.