dimecres, 1 de setembre del 2010

AMUNT EL TELÓ

Ja us dèiem l'altre dia que la Col·lectiva havia deixat de ser "el tret de sortida" de la temporada artística de Mataró, i que s'havien prodigat les inauguracions durant les vacances.

Avui som nosaltres mateixos els que incumplim aquesta norma no escrita, i tenim programades tres inauguracions abans de la Col·lectiva: el divendres 3, el dissabte 4 i l'altre divendres 10. Succeeix que ara, gestionant tres sales simultàniament, i totes amb periodicitats aproximadament mensuals, ens veiem obligats a començar abans o a deixar-ho per l'octubre, perdent tot un mes.




"PASSIÓ PEL DIBUIX"
és el títol de l'exposició que s'inaugura el divendres al Col·legi d'Aparelladors. Està formada per obra representativa de cinc artistes que encara que siguin coneguts per altres facetes plàstiques (pintura gravat, disseny...) tenen en comú la seva passió per aquesta expressió artística considerada de vegades com a "menor", però que és la base indiscutible de totes les altres arts "majors".


La varietat va des del dibuix més clàssic d'Alberto Romero al més conceptual de David Vergés, passant pels particulars estils d'Albert Alís i Josep Ma. Codina. A mig camí entre tots ells, la malauradament desconeguda capacitat de síntesi i d'expressivitat gràfica de Francesc Bas, dissenyador, publicista, grafista i dibuixant, amb qui ja s'havia acordat la seva participació abans de morir. Participació que ara ha estat possible gràcies a la col·laboració de la seva esposa, que ens ha facilitat tot el material i ajudat a escollir-lo .


L'exposició estava previst inaugurar-la a les 8h del vespre, com així figura a l'agenda de l'IMAC. Però una errada en la impressió de les invitacions, anunciant-la a les 7h, ens porta a adoptar la solució salomònica d'inaugurar-la a les 7:30h, no fent esperar tant a uns ni deixant sense acte als altres.

Aquesta exposició és la rèplica masculina de la col·lectiva que també va inaugurar la temporada passada, a la mateixa sala, mostrant la faceta de dibuixants de cinc artistes femenines d'una sensibilitat exquisida. Ara toca el torn al component masculí, que ho tindrà difícil per superar el llistó que van deixar les seves companyes.




"MIRADES"
és el títol de l'altra exposició, la que s'inaugura el dissabte 4 a la nostra Sala al Casal. Montse Salguero és una fotògrafa professional, especialitzada en el treball amb models, que ens presenta ara un conjunt de fotografies, en blanc-i-negre i en color, que responen al títol de la mostra: imatges captades en diferents ocasions i condicions professionals, seleccionades amb un criteri més artístic sota el denominador comú de la mirada del protagonista retratat.



Tot un ventall d'expressions que taladren la càmara amb la seva mirada, buscant directament els nostres ulls per seduir-nos, suplicar-nos, o simplement comunicar-nos els seu estat d'ànim i deixar-nos entrar en ell com en un mirall.

Us hi esperem a les dues. Valdrà la pena.