divendres, 18 de desembre del 2009

BONES FESTES

Haureu rebut ja per correu, o estareu a punt de rebre-la, la nostra Nadala. Des d'aquest blog volem també sumar-nos a la felicitació que us hem fet de manera oficial com a Associació, i per això reproduïm també aquí aquest magnífic dibuix de Francesc Bas.




Des de fa tres anys pretenem que aquesta tradicional expressió de bons desitjos nadalencs tingui per a nosaltres un valor afegit, el del regust artístic: i així va ser primer un gravat original de David Vergés i l'any passat un deliciós dibuix de Margarita Feixas. Aquest any, amb una altra obra original gairebé a impremta, ens sorprenia la mort sobtada de Francesc Bas. El comentari de la seva dona -ens resistim a anomenar-la vídua- de que estava acabant de fer la que sempre enviava als seus amics ens donava peu a demanar-li que ens cedís un dibuix seu per la nadala d'aquest any, a manera d'homenatge pòstum. Va accedir-hi gustosa.

Val a dir que les hores passades a casa seva, amb la Joaquima ensenyant-nos carpetes i dossiers plens d'originals de tot tipus, dels que feia per encàrrec i dels que dibuixava per gust, són una experiència impagable. Felicitacions comercials, amb gust d'èpoques passades, felicitacions artístiques, intemporals com aquesta que vàrem triar, desitjos de pau, de felicitat per les festes, de prosperitat pels anys venidors, tots amb la seva pulcra grafia, amb la seva perfecta dicció gràfica, amb la seva sensible manera de transmetre sentiments...

A les felicitacions d'en Francesc hi havia sempre uns quants temes recurrents: els galls, les mans, les estrelles, els coloms... Com si estigués preparat, en Francesc va aixecar el vol, fa poc, en cantar el gall. Va obrir les mans, i un estol de coloms va enlairar-se cap a les estrelles.

Ens ha deixat, per aquestes dates, un missatge com a testament: que siguem capaços d'enlairar-nos amb els seus coloms, per saber veure les estrelles.

Des d'aquí, molt bones Festes a tots, i el nostre agraiment i suport a la Joaquima.

Un abraçada ben forta