dimarts, 1 de setembre del 2009

UNA SETMANA APASSIONANT

La de tornada de vacances -qui n'ha tingut-, i de la tornada a la feina -qui encara en té-, és d'aquelles setmanes que se suporta millor si coincideix amb la de la tornada a la activitat artística.

Avui ha començat el període d'inscripció i lliurament d'obres per participar a la COL·LECTIVA SANT LLUC 2009, i teniu temps encara fins dijous 3 per presentar la vostra creació.

Cal recordar molt especialment que la relació d'artistes seleccionats pel Jurat es farà pública a partir del dia 8 de setembre (intentarem que sigui el mateix dia 7 a la nit) a les cartelleres de la PRESÓ i del CASAL, i en aquest BLOG, i que no s'avisarà particularment ni es donaran explicacions del veredicte de Jurat, que actúa de forma absolutament independent de la nostra gestió com a organitzadors.




La setmana es presenta apassionant també per la inauguració, divendres, de l'exposició amb la que obrim la temporada. Són dibuixos de cinc artistes mataronines, al Col·legi d'Aparelladors, i només pels noms de les participants us podeu fer una idea de la seva categoria: LAIA ARNAU, VIOLETA CAMAÑO, ANA GARCÍA, CATHERINE LORTON i LAURA SÁNCHEZ. El seu títol és prou clar: PASSIÓ PEL DIBUIX, i us oferim la invitació.


El text de presentació té tota la força, delicadesa i sensibilitat de la seva autora:

Un traç, a voltes una línia, la forma més simple i primigènia.
De la fugacitat d'una idea a l'obra inacabada o a l'exercici més complex. I el paper, com a conductor sensible.
El dibuix, com la poesia , està despullat de tot maquillatge. I en la seva nuesa rau la seva virtut.
El gest, decisiu i punyent, dubtós o delicat fa que ens mostrem al món, en certa manera, tal i com som.
I en aquest gest, potser ínfim, en aquest encenall de grisos, descobrim part de l'univers que ens conforma i del que, alhora, formem part.

Som cinc dones, cinc pulsions, cinc passions.

Laia Arnau 2009